این روزها کاشت زعفران گلخانه ای طرفدار بسیار زیادی پیدا کرده است و بسیاری از کشاورزان و افراد هستند که جهت مشاوره برای کشت گلخانه ای تماس میگیرند و قصد دارند که در متراژهای مختلف کاشت زعفران گلخانه ای را تجربه کنند.
کاشت زعفران گلخانه ای، شرایط کاملا متفاوتی با کشت زعفران خاکی دارد و نیاز به تجهیزات مخصوصی دارد که اگر شما قصد کشت زعفران گلخانه ای را دارید حتما باید این تجهیزات را آماده کنید که در ادامه بیشتر به مبحث تجهبرات میپردازیم.
چرا کاشت زعفران گلخانه ای امروزه رایج شده است؟
در مقایسه کاشت زعفران خاکی با کشت زعفران در گلخانه به این نتیجه میرسیم که کشت خاکی راحتتر بوده و سرمایه اولیه کمی هم میخواهد اما با وجود کشت خاکی چرا برخی از افراد به سراغ کاشت زعفران گلخانه ای می روند؟
کشت خاکی زعفران تقریبا در تمامی نواحی ایران به غیر از جنوب کشور به دلیل گرمای شدید هوا و شمال کشور به دلیل بارش باران در فصل تابستان و شرجی بودن هوا امکان پذیر است. بنابراین افرادی که در مناطقی از کشور زندگی میکنند که امکان کشت خاکی وجود ندارد، کشت زعفران گلخانه ای را انتخاب میکنند.
حالا میخواهیم کاشت زعفران گلخانه ای را مرحله به مرحله با هم بررسی کنیم و آموزش ببینیم. حتما تا اخر این محتوا که در رابطه با کشت زعفران در گلخانه تهیه شده است با تیم ماه کشت همراه باشید.
کاشت زعفران گلخانه ای
نکته مهم: برای کاشت زعفران گلخانه ای داشتن زمین کشاورزی در کنار گلخانه ضرورت دارد و بدون داشتن زمین کشاورزی نمی توان کشت گلخانه ای انجام داد.
مرحله اول: تهیه پیاز زعفران
زمان کاشت زعفران از تیر ماه تا شهریور ماه است و تهیه و خرید پیاز اولین و مهم ترین فعالیت برای شروع کاشت زعفران گلخانه ای است که بسیار هم دارای اهمیت بوده که دلیل اهمیت بالای آن هم این است که کشت زعفران یک کشت چند ساله است و هر ساله نیاز به پیاز و کشت جدید ندارد. بهتر است که پیازها را در تیر و مرداد ماه خریداری کنید زیرا قیمت پیاز زعفران در شهریور ماه که پیک کاشت زعفران است بیشتر میشود.
کشت گلخانه ای زعفران نیازمند پیاز زعفران سایر درشت است و پیاز سایر درشت به دلیل داشتن بنیه قوی توانایی رشد و گل دهی بسیار زیادی را دارد. به همیم علت ما در کشت گلخانه ای پیاز سایز درشت باید تهیه کنیم.
برای خرید پیاز زعفران برای کاشت زعفران گلخانه ای ، باید به فروشگاههای بسیار معتبر و قابل اعتماد مراجعه کنید که بتوانید پیاز زعفران با قیمت مناسب و بهترین کیفیت در بازار تهیه کنید و یا می توانید خرید پیاز زعفران خود را مستقیم از کشاورز انجام دهید تا از تازه بودن پیاز های زعفران اطمینان داشته باشید.
مرحله دوم: انیار
مرحله انبار یا همان انبار داری پیازهای زعفران به این صورت است که کشاورزان پیازهای زعفران را خریداری کرده و تا آماده شدن گلخانه و کشت آنها را در یک انبار تاریک بدون نور نگهداری می کنند.
مرحله سوم: تجهیز گلخانه
بعد از تهیه پیاز زعفران، مهمترین اصل تجهیزات گلخانه است که باید به اصولیترین روش برای کشت در گلخانه تهیه و آماده شوند. یک گلخانه زعفران به تجهیزاتی مانند سیستم گرمایشی، سیستم سرمایشی، کولر، بخاری، لامپ و رطوبت ساز نیاز دارد که در مراحل مختلف، پیازهای زعفران برای رشد و گل دهی به تمامی این تجهیرات نیازمند هستند.
پس اگر می خواهید یک گلخانه موفق و پر درآمد از کشت زعفران داشته باشید تمامی نکات داشتن تجهیزات مناسب و رسیدگی به گلخانه را رعایت کنید
بعد از آماده سازی گلخانه، زمان کشت پیاز های زعفران است که باید پیاز ها را در طبقه هایی که آماده کرده ایم کشت کنیم تا زمان گل دهی آن ها فرا برسد.
مرحله چهارم: برداشت
و اما برداشت گلهای زعفران که به جرعت میتوان گفت یکی از لذت بخشترین و پر آرامش ترین کارهایی است که حتما برای یک بار هم که شده باید در طول عمر خود تجربه کنیم.
زمان برداشت زعفران در کشت زعفران در گلخانه، در اواسط آبان ماه است که با توجه به آب و هوای مناطق این زمان و دوره برداشت متغییر است. روز های برداشت گل های زعفران تقریبا بین دو هفته الی 20 روز است که در ابن بازه زمانی شما باید هر روز صبح گل های زعفران را بچینید تا در روز بعد پیاز ها دوباره گل بدهند.
بعد از برداشت گل های زعفران باید کلاله ها را از گلبرگ ها جدا کرده و اقدام به خشک کردن آن ها کنیم. برای خشک کردن کلاله ها هم می توانید در مقدار کم از روش سنتی استفاده کنید و در مقدار ها و حجم بالا از دستگاه خشک کن استفاده کنید.
اما توصیه ما این است که برای بهتر شدن کیفیت و بالا رفتن قیمت زعفران از دستگاه خشک کن برای خشک کردن کلاله های زعفران اسنفاده کنید.

یه مشاور با تجربه، تو رو ۱۰ سال جلو میندازه!
مرحله پنجم: انتقال به خاک
مرحله انتقال پیازهای زعفران به خاک در کشت زعفران در گلخانه درست بعد از برداشت گل های زعفران است که باید پیاز ها را برای رشد و تکثیر و تقویت شدن برای گل دهی سال آینده به خاک انتقال دهیم و رسیدگیهای لازم را از جمله کود دهی و محلول پاشی را انجام دهیم که در مبحث بعدی کامل برای شما توضیح داده شده است.
مرحله ششم: کود دهی و محلول پاشی
کود دهی و محلول پاشی پیازهای زعفران مانند غذا برای انسان است که اگر ما انسان ها وعده های غذایی را رعایت نکنیم دیگر انرژی نداریم و پیاز های زعفران هم مانند ما انسان ها برای رشد و تقویت نیاز به کود دهی و محلول پاشی به موفع دارند.
کود دهی پیاز های زعفران که در اصطلاح زاج آب ( کود دهی همراه با آب ) نام دارد که باید کود ها همراه با آبیاری زعفران بعد از برداشت زعفران انجام شود و محلول پاشی هم از اواخر آذر و یا اوایل دی ماه ، شروع شده و طی 4 مرحله در طی بازه زمانی 20 روز یک بار انجام می شود.
اگر به هر دلیلی شرایط کاشت زعفران گلخانه ای و یا کشت در مزرعه را ندارید ولی دوست دارید که کشت زعفران را تجربه کنید میتوانید با خواندن مقاله کاشت زعفران در گلدان و خانه، در منزل به راحتی زعفران پرورش دهید